We willen meer aandacht voor het werken ‘van buiten naar binnen’. Nieuwe vormen van het wijkgericht werken en een wijkgerichte of individuele aanpak zullen meer en meer centraal komen te staan. Per situatie bekijken we welke werkwijze het best aansluit. Het gaat erom dat wij de ruimte en tijd nemen om ons te verplaatsen in de situatie, wensen en ideeën van inwoners en ondernemers. Om meer contact en draagvlak te krijgen zijn vaak extra inspanningen nodig.
We willen zowel de hoofdgroenstructuur als de nevengroenstructuur versterken. Omdat de technische kwaliteit achterblijft bij de beeldkwaliteit zijn middelen opgenomen om bestaande beplanting te vervangen door geschiktere soorten. Ook zullen we bij onoverzichtelijke verkeerssituaties hoge beplanting vervangen door lagere soorten of door gazons. Deze aanpassingen vinden gefaseerd in vier jaar plaats.
Om de veiligheid en kwaliteit van fietspaden te versnellen investeren wij € 1 miljoen. Dit geld zetten wij in om fietspaden te asfalteren en om de verkeersveiligheid te verbeteren bij oversteekplaatsen. De prioritering van deze werkzaamheden krijgt vorm in overleg met de inwoners. De financiering van deze projecten bestaat uit de investeringsimpuls, bestaande beheergelden en een mogelijke subsidiebijdrage van de Stadsregio Amsterdam.